Успішний старт в самостійне життя!         Розширений горизонт можливостей!         Відкриття в кожному унікальних талантів!
Комунальний заклад Сумської обласної ради
«Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей»
 

Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України
Сумська обласна рада
Сумська обласна державна адміністрація
Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Управління освіти і науки Сумської міської ради
Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти

Організація харчування

Організація харчування

 

У закладі створено необхідні умови для організації 5-разового раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров'я учнів за рахунок бюджетних коштів.

Вартість харчування становить 78,44 гривні на одну дитину на день.

Їдальня закладу укомплектована кадрами відповідно до штатного розпису закладу (шеф-кухар – 1, кухар – 3, комірник – 1, підсобний робітник – 3).

Проектна потужність їдальні – 250 місць.

Матеріально-технічне забезпечення їдальні відповідає вимогам. Наявні харчоблок (комора, мийка, овочевий цех, м’ясний цех, кімната для миття посуду), їдальня (обідня зала,) облаштовано відповідно до санітарно-гігієнічних норм.

Технологічне та холодильне обладнання їдальні знаходяться в робочому стані, постійно оновлюється.

У наявності гаряча і холодна проточна вода. Їдальня забезпечена необхідною кількістю столового (1:3) та кухонного посуду для харчування учнів.

Працівники їдальні  обізнані з технологією шкільного харчування і санітарно – епідеміологічними нормами,  щороку проходять навчання та атестацію.

Наявні всі нормативно-правові та інструктивно-методичні документи, які регламентують організацію харчування у КЗСОР «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей». При організації харчування витримуються нормативно-правові вимоги та вимоги санітарного законодавства України щодо порядку організації та здійснення харчування учнів школи.

З метою затвердження порядку організації харчування учнів у закладі, призначення відповідальних осіб за організацію харчування, забезпечення постійної координації процесу організації харчування, систематичного контролю за виконанням  норм харчування та якістю продукції видаються відповідні накази по закладу.

З метою організації раціонального харчування учнів на початку навчального року затверджений режим і графік харчування учнів, якого чітко дотримуються працівники їдальні, вихователі та класні керівники.

У закладі здійснюється контроль за станом харчування з метою забезпечення раціонального харчування учнів, виконання натуральних норм харчування, запобігання інфекційних хвороб та отруєння неякісними харчовими продуктами під час навчально-виховного процесу.

У їдальні витримуються вимоги техніки безпеки, наявні інструкції щодо правил миття посуду, використання миючих та дезінфікуючих засобів, правильного використання технологічного обладнання та електроприладів.

В інформаційному куточку наявне меню із зазначенням повної назви та вагового виходу страв, список учнів дієтичного харчування, режим харчування, графік чергування вчителів, склад комісії з громадського контролю.

Складене примірне двотижневе меню на зимово-весняний та осінньо-зимовий періоди року, погоджене  головним державним санітарним лікарем м. Суми, затверджене керівником закладу, примірне двотижневе меню складане з урахуванням забезпечення сезонними продуктами.

Харчування дітей здійснюється відповідно до норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».

 

Організація харчування

 Організація харчування

 

 

Режим харчування [561,78 Kb] (cкачиваний: 115)

-->
Наверх